Ställningen i 29er GP by Båths efter 2 delseglingar plus viktig info

  • 1 jul 2023

Ställningen efter 2 delseglingar i 29er GP by Båths hittar du här

Vidare har ni kanske sett sett ingår kommande EM i den svenska GP-serien.

Vi hoppas på stort deltagare under EM och för att kunna genomföra mästerskapet delas seglarna in i grupper om ca 40 seglare/grupp. Tre dagar är planerade för grundomgång där grupperna inledningsvis lottas. Inför dag 2 och 3 görs ny gruppindelning utifrån resultaten föregående dag. Mästerskapet avslutas med tre finaldagar där gruppindelningen är Guld, Silver … baserade  på resultaten under grundomgången.

Detta upplägg gör det inte möjligt att addera resultaten till våra andra GP-seglingar rakt av och efter diverse diskussioner kommer följande ”konstruktion” tillämpas när EM-resultaten adderas i GP-seriesammanställningen:

Under grundomgångens tre dagar som kommer resultaten från respektive dags genomförda seglingar summeras och poängen från de genomförda seglingarna och ligga till grund för en resultatlista för de svenska seglarna. De svenska seglarnas placering respektive dag adderas till GP-serien som en delsegling i serien. Grundomgången motsvarar således tre delseglingar.

Under finaldagarna upprättas en på motsvarande sätt en resultatlista för de svenska seglarna utifrån de genomförda seglingarna respektive dag. De svenska seglarnas placering respektive dag adderas till GP-serien som en delsegling i serien. Seglarna i Guld-gruppen placeras i denna resultatlista först följda av Silver-gruppen, Brons-gruppen etc.

Med denna ”konstruktion” kan resultaten från EM adderas i GP-serien samtidigt som inverkan från EM i GP-serien reduceras relativt andra GP-seglingar där normalt 8-12 delseglingar ingår.