Ordföranden har ordet

  • 23 mar 2023

Hej Seglarvänner  

Årsmöte avklarat! 
Stort tack till de styrelsemedlemmar som i samband med årsmötet lämnade styrelsen, Lars Engström, Pia Dolan, Henrik Björsson, och Sibylle Maurer. Det har varit mycket intressanta och roliga diskussioner under otaliga teams-möten.

Mycket positivt är det också att vi fick flera duktiga och engagerade ersättare som tar vid då Elisabet Alduren, Annika Engblom, Marcus Skogfeldt och Johan Fredriksson anslutit till styrelsen. Vi har äntligen även kompletterat styrelsen med en seglarrepresentant, Ellen Fredriksson, som blir en koppling mellan seglare och styrelse.
 
När vi nu tittar framåt mot den kommande säsongen så kan jag konstatera att det nog aldrig funnit så mycket segling på hög nivå i vårt närområde då säsongen inleds med Europacuper i Göteborg samt Rungsted och sedan ett Europamästerskap i Sverige i Augusti.

Vi har dessutom GP-seglingar spridda över säsongen, så skriv in dessa datum i kalendern om ni inte redan gjort det!
 
GP1 / EC            GKSSS OCR, Långedrag            6-7 maj
GP2                    Ölmanäs                                      27-28 maj,
GP3 / EM          KSSS, Saltsjöbaden                    12-19 augusti
GP4/ JSM          Lomma                                         9-10 september
GP5                    KSSS OCR, Saltsjöbaden           30 september-1 oktober
 
Den första träningssamlingen blir i Saltsjöbaden hos KSSS den 22-23 April. Träningshelgen blir en bra möjlighet för seglarna att förbereda sig för segling på Baggensfjärden inför årets EM. Inbjudan till träningshelgen är publicerad som en separat nyhet så anmäl er så snart som möjligt så vi får en bild av deltagarantalet.
 
29er klassen har god tillströmning av nya seglare och då vi tänkte därför ha en digital informationsträff där vi ger lite grundläggande praktisk information om båten, tävling, träning, transport av båt mm. Denna info kommer äga rum den 18 April 20.00. Separat inbjudan kommer.
 
Årets ungdoms-VM kommer vara i Brasilien i december. En positiv nyhet detta år är en förändring i klasserna som nu blir ”öppen klass” samt ”tjej-klass” vilket innebär att även mixade besättningar får möjlighet att kämpa om platserna. SSF är ansvariga för uttagningen och återkommer med information om förutsättningarna för kval.
 
Nytt år innebär även att det är dags att betala sin medlemsavgift till det svenska 9er-förbundet om du har tänkt segla GP-seglingar och / eller vara med på träningssamlingar. Information om hur du blir medlem hittar du på vår hemsida, https://www.9er.se/forbundet/bli-medlem/. Om du har tänkt segla Europacup, EM eller VM måste respektive seglare även vara medlem i det internationella förbundet. Information om detta hittar på ni på det internationella förbundets hemsida, https://www.29er.org/membership/

Som avslutning, så har du nu chansen att anmäla ditt intresse till SWE Youth America´s Cup Challenge 2024. De välkomnar alla tjejer och killar födda efter 19/9-98. Detta är första steget till att bilda den grupp som under en längre tid kommer att jobba ihop mot Barcelona 2024.
Mer info och anmälan hittar du på http://www.gkss.se/traning/elit/youth-americas-cup-challenge/

 

Fredrik Liljegren
Ordförande Svenska 9er-förbudnet