Nyhetsbrev december-21

  • 1 dec 2021

Hej Seglare och Seglarvänner,Vilken säsong det blev när det väl drog igång på allvar i augusti! Nm, JSM, VM, träningshelg, Kiel, EC, KSSS OCR, EM och ytterligare träningshelger ….

Hej Seglare och Seglarvänner,

Vilken säsong det blev när det väl drog igång på allvar i augusti! Nm, JSM, VM, träningshelg, Kiel, EC, KSSS OCR, EM och ytterligare träningshelger …. När förutsättningarna väl fanns för att arrangera seglingar blev det verkligen en intensiv höst….

 Trots att inledningen av säsongen präglades av ändrade planer så är det glädjande att se att det tränats flitigt runt om i landet och att det hela tiden ansluter nya seglare och besättningar till klassen och på både JSM och vår avslutande GP-segling i Saltsjöbaden var det ca 30 svenska besättningar som deltog.

Trots den något ”ovissa” inledningen av säsongen så fick vi ihop 4 GP-seglingar. Det är en stort antal seglingar att summera vilket tog en tid men resultaten finns sedan någon vecka publicerade på vår hemsida och facebook. Bra kämpat alla seglare! Vi har fått lite nyttopriser från Zhik och dessa kommer levereras till pristagarna på lämpligt sätt.

 Årsmöte är planerat att hållas den 25 januari, 2022. Separat kallelse till årsmöte kommer publiceras i god tid innan mötet som sker digitalt så att så många som möjligt kan ansluta.

 Vi har precis fått de sista detaljerna på plats vad det gäller GP-seglingar under 2022 och följande 5 delseglingar ingår i serien 2022:

GP1                    GKSS OCR, Långedrag 7-8 maj.

GP2                    Ölmanäs 21-22 Maj

JSM /GP3            Motala 20-21 Augusti 

GP4                    Lomma 10-11 September

GP5                    KSSS OCR, 1-2 Oktober

Förhoppningsvis kommer det även seglas 49er/FX under några av dessa GP-seglingar. Flera av de seglare som varit aktiva i 29er-klassen har tagit klivet till 49er/FX så det ser ut att finnas ett större antal aktiva besättningar i dessa klasser vilket är glädjande.

 Under 2022 kommer det inte arrangeras något gemensamt JSM för juniorklasserna då det varit omöjligt att hitta en arrangörsklubb för detta stora arrangemang. Jollekappseglarna Västerås kommer arrangera ett JSM för några klasser helgen före midsommar men då de inte har möjlighet att ta emot alla klasser och denna helg är mycket olämplig för 29er-klassen då den krockar med Europacupen i Kiel är vi mycket glada att tillsammans med Motala SS välkomna alla 29er-seglare till Motala den 20-22 Augusti för JSM!

 Passar även på att uppmärksamma alla på vad jag tror blir sommarens 29er-höjdpunkt, EM i Rungsted första veckan i juli. Vi räknar med stort intresse bland de svenska besättningarna och planen är att ha coacher på plats för team Sweden under mästerskapet. Mer information om detta kommer under våren.

Slutligen ett stort tack till alla som hjälper till för att möjliggöra träningar och tävlingar både inom och utanför Sveriges gränser!

 Fredrik Liljegren